Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Pappan som simmade i spyor...

Publicerad 2010-12-13 22:10:55 i Allmänt,



Pappan var nyligen på babysim tillsammans med bebisen. Det gick mycket bra och bebisen var glad och ganska orädd, kanske tack vare att både bebisen, pappan och mamman fuskat och besökt simhallen bara två dagar innan, provat alla bassängerna, och bubbelbadat med framgång!


Just denna dag var alla i babysimgruppen sjuka utom en annan pappa och hans flickbebis. Bebisen kände sig lite säkrare när det inte var så många i bassängen, och plaskade vilt och höll sig jättebra i stången/räcket som löper runt bassängens vattenlinje. Det var ju en övning han hade lärt sig redan förra gången, och nu var han jättetuff. Han spjärnade med fötterna mot bassängkanten och...släppte händerna. Blubb-blubb-blubb sade bebisen och blev alldeles förskräckt! Pappan blev anvisad av babysiminstruktören att inte fånga bebisen direkt utan låta honom försöka hitta stången igen, men efter några sekunder insåg hon och pappan att han simmat lite vilse i förskräckelsen så pappan fångade upp sin älsklingsbebis och tröstade honom.


 Bebisen repade sig snart och gjorde då om bravaden! Han är rätt enveten och hade nog bestämt sig för att bebisar inte behöver hålla sig i några räcken. Blubb-blubb-blubb sade bebisen igen och nu råkade han vända sig på fel håll och då blev det himla långt till räcket som nu var på andra sidan bassängen. Pappan fick fiska upp sin älsklingsbebis för andra gången. Han tyckte att vattnet smakade gott så han svalde så mycket han hann med under vattnet. Han blev ganska fort glad igen...men då hände det sig att vattnet och en massa god mat som varit i magen kom upp jättefort, ungefär som en kaskad-exorsist-spya. Den goda maten flöt runt i bassängen och bebisen tittade förvånat på den. Pappan konstaterade att bebisen kräktes i vattnet, vilket inte verkade bekymra babysiminstruktören så himla mycket...tills hon såg hur mycket mat bebisen hade haft i sin Edvard Persson-mage. Då blev hon väldigt väldigt stressad och började försöka få upp den omkringflytande maten med en leksakshink. Maten hade dock börjat inkorporera sig ganska väl med bassängvattnet, varpå babysimintruktören uppstressat utbrast att hon fick ställa in babysimmet när det var så här mycket kräk i vattnet!


 Pappan kände att det var lite jobbigt att hans älsklingsbebis hade skapat denna scen. Han noterade i ögonvrån att hela nästa babysimgrupp var heltalig, och närvarande, ombytta, vid bassängkanten.
Instruktören försvann springandes bort i simhallen och pappan stod vid bassängkanten med den tämligen oberörda bebisen inlindad i ett badlakan. Bebisen babblade glatt och tittade med förundrade ögon på alla mammor och pappor som tittade ömsom på honom och pappan, ömsom på instruktören som efter en stund återkom.
En mamma undrade förbryllat om detta verkligen inte hänt förut varpå den stressade instruktören sade att det faktiskt aldrig hade hänt! Ingen av mammorna eller papporna verkade riktigt tro på denna uppgift. Kanske kände de sig en smula stressade av att incidenten lett till denna uppståndelse. Tänk om det var deras lilla telning nästa gång liksom?


Instruktören tog snart tillbaka inställandet av nästa babysimgrupp, efter att ha fått tillåtelse att använda en annan bassäng. Pappan valde dock att tillsammans med den andra pappan att avsluta då incidenten inträffat fem minuter innan babysimmet skulle varit slut, och deras bebisar nu huttrat en bra stund på torra (blöta) land. Alltså bar det av till duscharna.
Bebisen tyckte att det var skönt att duscha med pappan, och kröp sedan runt i hela omklädningsrummet under muntert daddande och ljudande!
Den andra pappan tyckte att det var lite konstigt att man inte hade mer information om vad som gällde vid liknande händelser då han liksom pappan insåg att bajskorvar och kräkar ganska ofta kommer ut ur bebisar utan att tillstånd inväntats. Pappan höll med och kände att det nog egentligen bara var instruktören som tyckte att det hela var anmärkningsvärt.


Bebisen var nöjd med att ha varit den första som kräkt sönder en hel simbassäng, ända tills pappan började ta på honom vinteroverallen. Bebisen likställer nämligen av- och påklädning vid tortyr och barnmisshandel. Dock nöjde sig bebisen efter att ha fått sin tygbok, och blivit satt i bilstolen som pappan tagit med sig in i omklädningsrummet.

Pappan började i sitt huvud förbereda sig inför att besvara frågan som han förväntade sig att mamman skulle ställa vid hemkomsten: Hur gick det att simma idag?

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela