Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Vemod...

Publicerad 2014-11-10 21:13:00 i Allmänt,

Hösten är tung... Sinnet är tungt, och mörkret faller tungt. Jag minns dig, pappa, och jag minns våra stunder i förrådet, där du satt vid snickarbänken och rökte, och jag bredvid. Du rökte bara där, för att inte utsätta oss för passiv rökning, men jag satt ofta där mitt i röken och många av mina finaste barndomsminnen är från det lilla förrådet på Rågången, i Hässleholm. Jag minns din trygga mörka röst, och dina tålmodiga svar på alla tusen frågor jag hade om livet. Du var pedant, och alla dina verktyg var organiserade och dess platser tydligt utmärkta. Du byggde en liten snickarbänk med små verktyg till mig och min bror. Där hamrade jag på spik som kröktes, och brädbitar sammanfogades tveksamt och bildade oftast inget speciellt, men det gjorde nog inte så mycket, för för mig var det närheten och tryggheten av att vara tillsammans med dig som var poängen, även om jag kanske inte var fullt medveten om det då... Du konstruerade leksaker av kasserade prylar och pryttlar, och återanvände saker istället för att kasta. Minns att de andra barnen alltid var förundrade och avundsjuka på våra saker du gjort, som inte fanns att köpa i någon affär. Det var mycket kärlek och omtanke i de där sakerna.
Det är svårt att förstå att det är 29 år sedan idag, som du försvann från oss. Jag minns dig ju så tydligt? Minns och saknar.
 
 
 

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela