Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

En slagen hjälte...

Publicerad 2011-03-02 15:55:38 i Allmänt,

 

...som reser sig fort. Vad kan vara ynkligare än en sjuk bebis? Nåja...bebis och bebis, snart är väl bebisen mer en liten knatte än just bebis, nu när ettårsdagen närmar sig med stormsteg.

 

Igår kväll ville bebisen (tänker kalla honom det så länge som möjligt) inte äta som vanligt, och var väldigt trött och hängig. Natten innan hostade han nästan hela natten och sov jättedåligt, så pappan och mamman trodde att han bara var efter med sömnen och gick tidigt i säng.

 

Nästan direkt när bebisen började dricka välling kräktes han. Sedan kräktes han igen, och igen. Hela natten kräktes han, ungefär en gång i timmen tills ungefär fyra på morgonen.

 

Det pappan slogs av och fortfarande slås av är hur matt och olycklig bebisen såg ut inatt efter varje kräkning, och hur fort han gaskade upp sig och antingen somnade om, eller glatt bet mig i armen och babblade lite.

 

Flera gånger kräkte han ner sig så pass att pappan och mamman var tvungna att duscha av honom i badkaret. Olyckligare bebis har pappan aldrig sett. Bebisen älskar ju badkaret, men att bli duschad mitt i natten när han bara ville sova, var inte roligt alls. Som bebisen huttrade och frös efteråt, trots att pappa gosade in honom i ett stort badlakan medan mamman bytte lakan och lade ut handdukar i sängen.

 

Efter fyra på morgonen började pappan och mamman ge honom vatten med sked, vilket han tyckte var väldigt skojigt! Man kan spotta vattnet i hela sängen om man tar i nämligen! Sedan bytte mamman taktik och lät honom dricka ur ett glas, vilket var ännu roligare för det kan man ju bita i så att vattnet sipprar mellan tänderna och ner i sängen! Bebisen kom snart på att man även kan blåsa i vattenglaset! Bubbelibubbelibubbel! Sen kräktes han igen.

 

Efter några försök stannade dock lite vatten kvar i magen och någon halvtimme senare fick även 50 ml utspädd välling bo i magen utan att bli vräkt.

 

Nu sov bebisen gott för första gången på hela natten. Pappan och mamman matade med småskvättar av den utspädda vällingen en gång i halvtimmen tills det var dags att gå upp och mata sig själva med kaffe/te och macka.

 

Just nu i skrivande stund som det heter sitter pappan i sängen på mammans sida med datorn i knät, medan bebisen sover mycket sött bredvid med sin ena lilla bebishand på pappans underarm. Mamman vilar ut sig i gästrummet på övervåningen.

 

Bebisen har sovit i tre timmar med uppehåll endast för att dricka utspädd välling. 100 ml vid två tillfällen, har nu fått bli kvar i bebismagen, även om han hostar så att han klöks i sömnen ibland.

 

Nu är det förvisso inte så himla lustigt med en bebis som kräker ner ens säng hela tiden, men trots dessa nattliga incidenter så tittar jag på min lilla bebis där han ligger och snusar bredvid mig, och fylls av en gränslös kärlek! Innan jag började skriva det här låg vi på sidan mot varandra, han med sitt lilla huvud pressat mot min armhåla, och med ena bebishanden mot min hals, och jag med ena armen om honom... Kan det vara mysigare?

 

På tal om mys så kom just den ena katten upphoppandes i sängen, och myste ner sig vid bebisens fötter! Innan hon lade sig tillrätta gnuggade hon huvudet mot laptopens skärm och petade ner några tangenter med nosen!

 

Nu ska bara klockan bli 16 så att pappan kan säga att det gått 12 timmar sedan senaste kräkningen. Två timmar kvar.

 

Man funderar på andra saker, som småbarnspappa, än man gjorde förr...

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela