Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Pappan går en kortare promenad...

Publicerad 2011-04-30 21:43:52 i Allmänt,







Pappan och den numera drygt ettårige sonen gillar att vara utomhus i den härliga Aprilvärmen. Bara det, att ha sommarhetta i april!
Pappan föreslog den lille att ta en liten promenad med sulkyn. Efter att ha larmat av och på huset en tre fyra gånger, och påbörjat promenaden lika många gånger bestämde sig pappan för att nu fick det vara nog, och fortsatte gå trots att han velat ha kameran med sig med. Med sig hade de i alla fall varsin vattenflaska, nysmorda sulkyhjul, och majskrokar.

På vägen hade de mamman med sig pratande vid lillens skor inifrån en billigare LG-telefon med högtalaren inkopplad. Efter ett tag behövde mamman arbeta lite, och de fick klara sig på egen hand. De gick mot stranden, och tänkte sig att känna på det vackra Öresundska vattnet. Vattnet var tjockt av alger och tång...eller någon annan brun biologisk sörja... Lillen kände såklart ändå på vattnet och var överförtjust! Såå mycket vatten dessutom!

Pappan kände att hans ben behövde promenera mer, och gick längs med Fortuna strand, tills en stig fortsatte mot...Glumslöv. Havsleden är fantastisk, med sin utsikt över ett glittrande Öresund, Ven och Danmark! Pappan gick med raska steg uppför backarna på den slingrande stigen, och mötte såväl joggare, hundar, flanörer, och cyklister. Lillen skrattade och tjoade, och efter ett tag var det dags för vätskepaus. Lillen klunkade girigt i sig utan att spilla en droppe vatten, likaså pappan. Pappan fick syn på en nakenbadande man i vattnet, och visade Lillen! "Titta han badar!" Lillen strålade av lycka! Han älskar ju både vatten och bad! Tänk att bada i såå mycket vatten! Pappan tänkte att det måste ha gått trögt att vada sig genom den biologiska sörjan...

Pappan promenerade vidare, och plötsligt var han i Ålabodarna. Lillen började bli lite gnällig. Lillen fick en majskrok, och lite vatten. Pappan vände och gick hemåt igen. Lillen var lite gnällig. Fick ha vattenflaskan som tröst. Lillen slabbade. Lillen blev plaskblöt på tröjan. Pappan tänkte att då tar jag bara upp extratröjan som jag ju har i skötväskan. Pappan, eller möjligtvis mamman hade dock packat ur den. Pappan tog tillbaka vattenflaskan och hoppades att tröjan kanske torkade i aftonsolen... Lillen blev JÄTTEARG på pappan. Lillen ylade. Pappan blev lite stressad och såg svagt konturerna av villasamhället han kommit ifrån avlägset i horisonten på den vackra utsikten. Pappan fällde ryggstödet i sulkyn i hopp om att Lillen skulle komma till ro. Lillen var JÄTTEARG på pappan. Pappan började sjunga vaggsånger för den arga pojken. Lillen ylade....och tystnade. Pappan slutade sjunga efter en stund. Lillen blev JÄTTEARG på pappan. Pappan sjöng till Fortuna strand, och Lillen lugnade sig och låg sömnigt och kikade ut från sulkyn.

En och en halv timme efter promenadens början, var de hemma igen. Pappan var konstigt nog redan sugen på att göra om det hela...kanske med den större vagnen som Lillen sover bättre i, med mat med sig och ombyte...

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela