Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Dire Straits is the shit!

Publicerad 2011-11-22 01:41:11 i Allmänt,

 

 

22/11 tisdag 01:13

 

 

Sitter på ovanvåningen och skriver, med Lillan i soffan bredvid mig, medan Dire Straits ”Communique” fyller vår tillvaro med välproducerad njutning! Lillen insåg tidigare idag/igår att ljudet från stereon kom från de fyra stora högtalarna och inte från taket! ”Konstit” tyckte han.

”Låte” sade han och låg platt på mage och kikade in i basreflexrören längst ner på en högtalare!

 

Precis som Lillen låter Lillan sig lugnas och tryggt mysas in av Mark Knopflers magiska gitarrspel, och varma röst! Hur arg hon än är så tystnar hon nästan direkt om jag sätter på musiken! Allra allra bäst är albumet ”On every street” säger hon. Liveskivan ”On the night” är också hög klass menar hon.

 

Pappan som är jag, har haft en tuff vecka med lite sömn och mycket vaken bebis. I tre nätter har vi således somnat till ”Communique”-albumet med Dire Straits på stereon, liggande i gästrummet, med Mamman och Lillen sovandes där nere i sovrummet.

 

I söndags var det fint besök av L, C och T! T är född nästan samtidigt som Lillan men väger över sex kilo! :P Himla fin kille är han, och han kommer att charma många med det leendet! :)

 

Trötta som vi var och är, var det inte desto mindre otroligt trevligt att få umgås med riktigt fina och underbara vänner! Vi är så otroligt glada över att ha sådana vänner som ni! Det blev god mat, trevlig promenad, och god fika med många skratt under ett antal timmar! Mycket trevligt! Jag ser redan fram emot nästa gång!

 

Idag (egentligen igår eftersom klockan är mitt i natten) var Lillan på viktkontroll, och 3,8 kilo uppmättes! Hon äter bra och har det storebror saknade i samma ålder nämligen ”födevett” :D

 

Nu är hon dock mycket missnöjd, så nu får Pappan nog kramas lite!

 

Trött är ett ord som poppar upp i tankarna.

Publicerad 2011-11-18 07:05:31 i Allmänt,

 

 

 

Fredag 18/11 2011 06.15

 

Pappan har inte sovit mer än enstaka timmar på flera veckor, och Lillen sover dåligt och är supermammig, och har nu blivit snuvig, och kanske förkyld. Lillan har kommit på att det är mycket roligare att vara vaken på natten, och skriker hysteriskt om man försöker få henne att sova. Eller om hon är hungrig. Hysteriskt är ingen överdrift. Hon skriker som den dagen då hon slutade andas, varje gång hon är hungrig, och även om pappan försöker göra mat på några få minuter, så skriker hon så hysteriskt att stresshormonerna rusar genom kropp och själ. Hon är så hysterisk att hon knappt märker när hon får flasknappen i munnen. Detta hysteriska skrikande fick i början mig helt ur balans, eftersom jag verkligen trodde att hon skulle sluta andas varje gång. Det låter säkert jättekomiskt eller löjligt, men när du sett det hända några gånger med ditt eget barn så kommer det där skriket aldrig att passera obemärkt efteråt. Sett henne sluta andas och bli återupplivad. Om och om igen. Skriket, och sen tyst. Skriket, och sen tyst. Skriket, och sen tyst. Tyst av fel anledning.

 

Nu tystnar Lillan inte, och hon slutar heller inte andas. Hon skriker tills det känns bättre. När maten kommer ,eller hon fått kramas, eller vaggats, eller blivit buren i selen en stund. Eller så slutar hon bara inte. Ibland skriker hon i timmar på nätterna, och då är Pappan inte underbar och fin, utan mest förtvivlat trött, frustrerad och uppgiven. Lillen skrek i ett halvår ungefär. Det var ärligt talat fruktansvärt jobbigt, men då trodde ingen att han skulle dö åtminstone.

 

Pappan tror nog inte att Lillan ska dö när hon skriker längre. Hon har ju skrikit rätt så några timmar vid det här laget utan att sluta andas. Pappan tror att Lillan fortfarande är lättare än storebror var det första halvåret. Nu är det bara drygt tre månader kvar tills Lillan är ett halvår. Kanske har hon skrikit färdigt då?

 

När Lillen och Lillan inte skriker eller är gnälliga är de fantastiska och underbara. Lillen får en att skratta varje dag, och Lillan får en att älska henne mer och mer, för varje dag. Det är alltså inte bara jobbigt. Men det är jobbigt.

 

Lillan är alltså ganska lik sin storebror. Hon gillar Dire Straits som sin bror när hon är ledsen och skrikig. Hon är väldigt envis och bestämd, som sin bror. Hon är väldigt charmig och intensiv som sin bror, och hon är lika overkligt älskad som sin bror.

 

Pappan och Mamman kramas och försöker hjälpa varandra att orka, och det känns skönt att vara hemma tillsammans nu. Familjen behöver få vara familj efter alla månader av helvete, rent ut sagt. Det är jättejobbigt, men vi är tillsammans och Pappan är lycklig över det, och försöker njuta så länge det varar. Mamman går till vårdcentralen och ibland till infektionskliniken, och läkningen är oerhört långdragen, och det verkar dröja flera veckor till innan den egentliga leukemibehandlingen kan återupptas igen, och det innebär en psykisk press för hela familjen. Under tiden äter Mamman cytostatika i tablettform, i stegrande doser för att inte stå helt utan behandling. Pappan är så otroligt stolt och rörd över sin Fru, som går upp varje dag, och står ut lite till och lite till.

 

Lillan verkar ha svårt att bli av med sin ebola, men den verkar åtminstone hålla sig akteröver så att säga. Ebolan är egentligen inte ebola, men det är roligt att kalla den för det, efter den närmast hysteriska karusellen som pågick när vi var på neo innan utskrivning, för att smittan inte skulle sprida sig. Mamman har ibland sagt att hon har cancer när hon varit förkyld. Det borde kanske stoppa mig från att kalla Lillans multiresistenta tarmbakterie för ebola, men ärligt talat så är det behövligt med lite galghumor, för att inte se allt i svart.

 

För att inte saker ska bli för rosafluffigt och räkmackeglidigt, så verkar det som att vår bil inte mådde så bra heller under sjukhusvistelsen. Hittills så har batteriet lagt av, och fått bytas, och nu har bromsskivor, bromsbelägg, handbromsbackar, och bromsok bak rostat ihop och totalhavererat, till den facila kostnaden av 6900 svenska kronor efter ganska mycket rabatt på verkstaden, efter att Pappan fick ett smärre frispel efter att ha fått beskedet. Pappan lämnade in bilen för att fixa en handbromsvire, och fick byta halva bilen. Pappan sade åt dem att sätta tillbaka de gamla delarna, vilket fick mekanikern att prata med sin chef, för att få ner priset lite. Till 6900 kronor då.

 

Pappan lär väl få se de nya bakbromsarna som sin dyraste och finaste julklapp det här året. Tack som fan, Tomtejävel. Ursäkta språket, men Pappan kanske är lite onyanserad efter ytterligare en natt utan sömn. Köp våra bromsar och få en gammal bil på köpet!

 

Idag ska Farmor hälsa på, och det ska bli trevligt. På söndag kommer L, och C med sin lilla T på besök. Det ska med bli trevligt. Förhoppningsvis piggar det upp lite!

 

 

 

 

Pappa”ledig”.

Publicerad 2011-11-05 08:16:52 i Allmänt,

 

 

 

 

 

Fredag 4/11

 

 

Det har inte skrivits så mycket på sistone, och det beror mest på att Pappan sitter uppe på nätterna och matar Lillan, och på dagarna finns det inte mycket tid över. Allt är bra med Lillan och Lillen!

 

Lillen är ganska trotsig just nu, men samtidigt mer självständig, och väldigt duktig på att lära sig nya saker och nya ord strömmar ur honom i en imponerande flod! Han använder mycket abstrakta ord som ”tillsammans” och liknande! Idag har han städat. Han hittade smuts på golvet (Pappan vet inte vem som lagt smuts på våra golv), gick till städskåpet och hämtade sopborsten, och sopade hela köksgolvet! ”Under” ”bakom” och ”städa” sade han under tiden! Han är mycket bra med både katterna och Lillan, och han tycker mycket om dem! Lillan har umgåtts lite med katterna med! Hon gjorde stora ögon efter att ha känt på pälsen och lagt huvudet på katterns varma kropp! Katterna är glada i Lillen och Lillan också och söker sig till dem, och sover gärna nära dem.

 

Mamman har börjat åka kollektivt till sjukhuset för sina återbesök, vilket gör att det inte blir samma projekt som tidigare, då hela familjen skulle komma utanför dörren. Alla småbarnsföräldrar vet väl hur omöjligt det är att komma utanför dörren med de små telningarna?

Mammans komplikationer börjar sakta ge med sig, och snart hoppas man kunna fortsätta med behandlingen. Under tiden äter Mamman cytostatika i tablettform, precis som det är tänkt att Hon ska göra under den långa sista delen av behandlingen.

 

Pappan är ganska trött, och sover tungt de tillfällen som ges. Pappan sätter klockan för att Lillan inte ska behöva hungra för att Pappan sover... Irriterande nog så har resterna av senaste förkylningen i form av hosta klamrat sig kvar riktigt länge, även om den bara kommer på natten nu. Pappan som inte direkt ligger på pluskontot med sömnen hade väldigt gärna sluppit att hosta så fort han lägger sig på sidan! Vissa nätter har Pappan suttit uppe större delen av natten för att antingen mata Lillan, eller för att dricka te, för att lindra hostan. På dagtid är det rysligt svårt att synkronicera de båda barnens vaken/sömnperioder så att de sover samtidigt, så att Mamman och Pappan kan passa på att sova ikapp. Pappan är trött för att Lillan ska äta dygnet runt, och Mamman blir fruktansvärt trött av cytostatikatabletterna, som även ger ledvärk och ömhet i kroppen. Mamman säger att hon känner sig gammal. Det var samma sist då hon gick på samma tabletter. Jobbigt, men samtidigt så vill man inte heller stå helt utan behandling för leukemi under tiden infektioner och andra komplikationer läker ut. Pappan försöker att låta Mamman sova så mycket som möjligt, samtidigt som Mamman försöker orka mer än hon egentligen gör, för att avlasta Pappan.

 

Summa sumarum så är Mamman och Pappan väldigt glada att vara hemma, med barnen, som en familj igen, men väldigt trötta!

 

 

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela