Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Farmor hjärta Lillan!

Publicerad 2011-09-24 23:26:07 i Allmänt,

 

 

 

24/9

 

 

Idag har Farmor varit på besök och umgåtts med Lillen och lärt känna Lillan! Lillen var mycket uppspelt inför Farmors besök, och gjorde sitt bästa för att imponera så länge orken räckte! Det är inte lätt att vara Lillen mitt i all cirkus just nu, och han gör så gott han kan för att acklimatisera sig, och det gör han bra tycker Pappan. Redan börjar han känna sig hemma på det nya stället. Massor med leksaker och mycket plats, och en och annan kompis gör ju sitt till!

 

Farmor verkade väldigt glad för att få träffa sitt nya barnbarn, och Lillan tittade nyfiket med ”stora” ögon på Farmors när hon låg i hennes famn! Det är svårt att lyckas tajma in när Lillan är pigg och vaken när man är på besök, men Farmor var enträgen och gjorde flera besök under dagen hos Lillan och hann med att både väga henne och hålla henne! Idag vägde Lillan 2098 gram!

 

På eftermiddagen gick Mamman, Pappan, Lillen och Farmor på Italiensk pizzeria/restaurang i Lund, och åt jättegod mat! Det var riktigt länge sedan Pappan åt så gott i alla fall! Vespa, heter restaurangen om någon har vägarna förbi Lund! Lillen var vid det laget ganska trött och behövde sova eftermiddagslur, så Mamman och Lillen kröp ner i dubbelsängen, medan Pappan och Farmor gick till Lillan! Farmor fick sitta en stund och mysa med Lillan i lugn och ro, och det tyckte de båda om, det syntes tydligt! Efter en stund fick Pappan mysa med, och Farmor stannade en bra stund och tittade på sitt lilla lilla barnbarn! :) Lillan mumsade i sig 30ml i flaskan innan hon somnade gott!

 

På kvällen tog Mamman över på neonatalavdelningen, och Pappan lånade en sulky i Ronald-huset, och gick på kvällspromenad med Lillen innan det var dags att sova. Lillen pratade nästan oavbrutet genom Lundagård, och längs med Lilla Fiskaregatan, och bort mot Clementstorget, och upp mot Allhelgonakyrkan, och över parken vid Universitetsbiblioteket och tillbaka in på sjukhusområdet!

 

Just nu sover Lillen gott i sängen medan Mamman och Pappan sitter och myser med lite kvällsfika, nästan som om allt var som vanligt...

Allmänt villebråd

Publicerad 2011-09-24 23:20:18 i Allmänt,

 

 

23/9

 

Pappan, (och Mamman) börjar bli rejält trötta på det faktum att man tycks vara allmänt villebråd så fort man hamnar i en svår situation, eller om någon tycker att man gjort det. Inte längre får man välja själv vem man pratar med om sitt privatliv, inte längre gäller de gängse sociala regler som reglerar hur man närmar sig främmande människor.

 

Det verkar nu vara fritt fram att frottera sig med våra barn, kanske främst Lillen, och med både Mamman och Pappan närhelst det anses lockande helt oberoende av om det känns okej med oss.

 

Det känns som att man tvingas välja att antingen bara stå ut, eller bli väldigt otrevlig, för ingenting däremellan verkar fungera.

 

Pappan vill bara få lite lugn och ro för familjen, men det tycks nästan omöjligt! Nu blir det lite fel forum här, för just ni som (förmodas) läsa dessa frustrerade rader, är ju inte de som bör känna sig träffade. Pappan kommer snart att bli skitotrevlig mot folk som bara går fram, och avbryter en konversation, eller ett läkar/sjuksköterske-samtal, en lugn matstund med familjen, en stressig situation med ett trilskande barn, för att berätta för oss om hur svår vår situation är, eller för att prata om sin egen (upplevda) svåra situation.

Snart får man väl ha en skylt runt halsen med texten ”NEJ JAG VILL INTE PRATA MED DIG FÖR HELVETE!” Antagligen skulle det anses lite socialt anmärkningsvärt och svårt. Frågan är då varför ingen kan förstå att vi just nu inte ÄR sociala, eller pratsjuka, eller ute efter att odla nya bekantskaper?

 

Well, förutom den frustrationen så är det förhållandevis bra med familjen. Lillan är jätteduktig och verkar ha slutat helt med cpap, och äter ofta större delen av sina mål på flaska redan! Hon vägde igår 1984g och är snart uppe i två kilo! Då ska hon få en flagga har en barnsjuksköterska lovat! :P

 

Lillen har hastigt och egentligen inte så lustigt åter hamnat mitt i kalabaliken här. Han måste vara det mest sjukhusvana friska barnet på ett och ett halvt år, snart! Mormor blev tråkigt nog själv sjuk, och Pappan fick åka från det ena sjukhuset till det andra för att ta hand om Lillen. Nu verkade Lillen i och för sig ha tagit det med ro och var jätteglad när Pappan kom, tryggt sittandes på Morfars arm!

Nu får vi vara lite som en familj, och det är väldigt trevligt, samtidigt som det är jobbigt att Lillan samtidigt får stryka på foten. Det är nästan omöjligt att räcka till överallt samtidigt.

 

Mamman har äntligen påbörjat sin konsolideringsbehandling efter alla om och men! Mamman är inne på dag fyra av fem, idag lördag, av tung behandling på flera fronter samtidigt, mot leukemin. Idag och i morgon är det lyckligtvis bara behandling i tablettform, vilket gör att Mamman kan sova och vara med Lillen och Pappan på RonaldMcDonald-huset dit vi senast flyttat in. Efter tre dagar med intravenös cytostatikabehandling verkar Mamman må förbluffande bra trots allt. Mamman verkar vara av mycket segt virke!

 

Sen senast har Lillen alltså ”fyllt” ett-och-ett-halvt år, Pappan hunnit flytta från patienthotellet till ett samvårdsrum på neonatalavdelningen, vidare till RonaldMcDonaldhuset! Lillan frodas och förbluffar världen (åtminstone den lilla världen vi befinner oss i) med sina talanger, och Lillen charmar alla han möter!

 

 

Framtiden.

Publicerad 2011-09-19 11:13:46 i Allmänt,

 

 

Just nu vet Pappan inte riktigt vad han ska känna. Glädje, sorg, rädsla eller ångestkramande skräck.

Just att inte veta vad man känner mest för tillfället börjar bli en nästan van känsla. Kent, ni vet den där pretentiösa gruppen från Eskilstuna, har skrivit en låt som heter ”Berg-o-dalvana”, och just nu känns titeln träffande. Pappan börjar bli ”van” vid att hela tiden befinna sig i en känslomässig berg-o-dalbana...

 

Mamman och Pappan har väntat och väntat på besked om vad som ska hända, och på att behandlingen mot leukemin ska fortsättas, i så många veckor, och nu när vi fått veta mer, så vet vi inte riktigt vad det betyder...i verkligheten, och mentalt. I alla fall inte Pappan.

 

Det är skönt att ändå veta vad som ska hända i stort, men samtidigt så ändrades bilden en del. Bilden som statistiken visar är dyster. Den säger att Mamman har 40-50% chans att bli botad.

Läkarna menar att det är för riskabelt att fortsätta med ”barnprotokollet” som man hittills gått efter, eftersom man tvingats frångå det mer och mer både på grund av Lillan, och sedan på grund av att Mamman fick en rad komplikationer med infektion, lunginflammation, och vätska i lungorna, vilket lett till att man fått pausa all cytostatikabehandling i en hel månad. Man vet heller inte om barnprotokollet verkligen ökar prognoschansen hos vuxna än, eftersom man bara använt det på vuxna sedan 2008, och man inte kan friskförklara förrän efter fem år. Det finns alltså ingen statistik ännu på hur det gått för de som provat denna behandlingsform i vuxen ålder. Det och att man inte kunnat hålla sig till protokollet gör att man inte vågar chansa på att det fungerar på Mamman, och därför kommer att använda ett protokoll för vuxna.

 

Ovanstående innebär också att konsolideringsbehandlingen tar betydligt längre tid, minst 3 månader, och kanske upp till 4-5 månader, beroende på hur sjuk Mamman blir.

 

Det här inlägget har Pappan skrivit på i flera dagar/nätter. Just nu är det natt. 04:18, den 19 september 2011. Pappan kan inte sova. Lillen ligger och gnyr och pratar i sömnen, och myser mellan Pappan och Mamman i sängen hemma i huset sedan ett par dagar. När han sover alltså, när han är vaken busar och leker han för fullt och det skänker hans föräldrar sann och verklig lycka att beskåda. Lillen besöker Lillan varje dag på neonatalavdelningen på Universitetssjukhuset i Lund. Lillan växer och verkar må riktigt bra i sin lilla säng, och äter mer och mer på flaska, särskilt när den bångstyriga syrgastratten byts mot syrgasgrimma. Syrgasen behövs när hon äter eftersom hon är så girig och inte riktigt klarar att både suga, svälja, andas och ha puls samtidigt. Särskilt inte som hon gärna bajsar samtidigt som hon äter med! :)

 

Lillen suger in massor av vad som händer i det varma lugna rummet. Han processar det sedan i både lek och drömmar, och pratar mycket om Lillan. Han matar sin docka med en liten spruta, och byter miniblöja som han fått med sig hem från Lillan!

 

Anledningen till att Lillen, Mamman och Pappan är hemma är att vi har permission inför konsolideringsbehandlingen. Eftersom denna väntas ta längre tid i anspråk, kändes det orimligt och outhärdligt att inte få se Lillen mer än vi gjort de senaste veckorna. Vi får försöka lösa saker så gott det går, efter de nya förutsättningar som presenterats.

 

Lillen har uppenbarligen tagits väl omhand av Mormor och Morfar och mår kalasfint! Han är glad och busig precis som vanligt och en ständig källa till glädje och värme! Lillen är så omtänksam med Lillan! Han klappar och kelar på sin lilla syster, med stor varsamhet för att vara knappt ett och ett halvt år gammal! På kvällarna ligger han och klappar och kelar på Mamman och Pappan!

 

Pappan har som sagt försökt formulera en uppdatering av läget ett tag, men har svårt med orden, vilket sällan är fallet annars. Pappan känner sig så lyckligt lottad i livet som har sin fina familj, och sitt mysiga hus nära vattnet....men är rädd att inte ha Mamman att dela det med på ålderns höst som både Mamman och Pappan romantiskt brukar fantisera om. Tanken på detta är förlamande, och sömnvägrande till och från.

 

Pappan är samtidigt väldigt glad över att ni finns, ni som läser de här kanske osammanhängande orden. En del av er betyder oerhört mycket mer än ni antagligen någonsin kan förstå. Pappan som är jag, är er evigt tacksam!

 

Leukemi är en väldigt skrämmande och hänsynslös sjukdom. Den är hjärtlös och mäktig, men inte oövervinnlig. Den dödar, men den dödar inte alla. Den ska inte döda Mamman. Mamman är stark och även när styrkan inte är så stor som Hon önskar så kommer styrka att finnas i form av kärlek i massor från vänner och familj! Den kärlek som ryms i Mammans hjärta är den starkaste och mest häpnadsväckande som finns, och när Lillan och Lillen ler eller plirar med ögonen växer den tusenfalt varje gång. Så ser det i alla fall ut när Pappan tittar på Mamman, och ser Henne han älskar mer än han älskar livet.

 

Pappan kan tänka mörka och dystra tankar emellanåt, men brukar då frammana bilden av en friskförklarad Fru, och busiga barn i en grönskande trädgård, vid ett så klart nymålat och väl underhållet hus, belyst av en värmande sommarsol, ackompanjerat av ljudet av härligt klingande barnskratt och och sådana där ljud som man hör när man ligger och blundar och känner solen värma ansiktet, och gräset kittla naken hud... Den bilden heter Framtiden. Den bilden rubbas inte av statistik.

 

 

 

 

Uppdateringar!

Publicerad 2011-09-13 22:42:08 i Allmänt,

 

 

 

Tisdag 13/9

 

Pappan inser att det är jättelängesedan ni blev uppdaterade här! Anledningarna är flera, där en av dem är att Mamman haft permission och bott med Pappan på det lilla dubbelrummet här på patienthotellet, och vi har unnat oss lite tid för varandra i lugn och ro, och varit så mycket vi orkat hos Lillan!

 

Både Mamman och Pappan väntar fortfarande otåligt på besked om vad som ska hända med Mammans behandling. Benmärgsprov togs i fredags och svaret inväntas. Ett preliminärt provsvar kunde inte påvisa några cancerceller, vilket förstås är skönt, men ändå är det jobbigt att dröja med den fortsatta behandlingen, inte minst psykiskt.

 

Lillan har mått bra och utvecklas fint. Hon har för några dagar sedan börjat äta en del av sin mat på flaska! Pappans och Mammans fina duktiga flicka!

 

Onsdagen den 7/9 blev Lillan ögonundersökt, och det visade inget onormalt, så nästa undersökning blir 14 dagar senare! Under de senaste dygnen började Pappan och Mamman notera att Lillan var tröttare än vanligt, och behövde mycket syrgas plötsligt. Pappan misstänkte att hon kanske fått vätska på lungorna igen, och Torsdag den 8/9, lungröntgades hon igen. Svaret visade inget tydligt, men doktorn höll med om att det verkade som att hon samlade på sig vätska, både för att hon fått ökat behov av syrgas, och det faktum att hon ökat alldeles för snabbt i vikt de senaste dygnen! Hon fick därför Impugan (vätskedrivande) som hon sedan dess får fortlöpande.

 

På onsdagen hälsade Lillen på och det blev en heldag med honom! Han fick titta på uppvisning som brandkåren hade på BUS (Barn och UngdomsSjukhuset), leka på BUS lekterapi, och kramas med mamma och pappa! Han hälsade på Lillan med, men hon var tråkig och sov bara tyckte han!

 

På torsdagen hann Mamman och Pappan få besök av T, som var nere från Stockholm för att hålla seminarium på Universitetet.

 

Fredagen den 9/9 Lillan mår redan mycket bättre och nu har hon börjat kissa ut sin ”övervikt”! Syrgasbehovet minskar redan och hon är piggare! Lillan vägde idag 1676g. Mamman och Pappan träffade T igen, innan han åter vände hemåt till S och deras dotter M! Hans besök var ett välkommet avbrott från alla jobbiga tankar som far genom våra huvuden nu för tiden... Tack!

 

Lördag 10/9 Idag kissade Lillan ner hela sin säng, vilket ledde till att den fick bytas ut! Man passade då på att se om hon möjligen kunde klara sig utan värmemadrassen, och det har hon gjort galant sedan dess! Hon håller temperaturen jättefint alldeles själv redan! Hon behövde däremot ha kläder på sig! Moster K:s fina Little Bee-outfit passade precis! Fina kläder med anpassade små hål för elektrodsladdarna till övervakningen, i storlek 32! På kvällen provade Mamman att mata Lillan med flaska för första gången! Lillan var intresserad men för trött och somnade! Idag vägde hon 1690g.

 

Söndag 11/9 Idag åt Lillan 20ml på flaska i Pappans knä! Jättemysigt! Hon var utan cpap mellan 06.30 – 15.15, och mellan 17 – 22! Lillan provade idag Polarn och Pyret-kläderna som Mamman köpt, i storlek 40, som fick rullas upp en del, men såg jättefint ut på henne!

 

Måndag 12/9 Idag äter Lillan 10ml på flaska på morgonen med Pappan, 20 ml med Mamman vid lunch, och 8ml till på kvällen med Mamman! Lillan är ur cpap mellan 8.45 – 15.30, och mellan 19.15 – 20.45! Idag väger hon 1712g. Idag kom C cyklande med matlådor till Mamman och Pappan! Thank you so much! :)

 

Tisdag 13/9 Idag har Lillan badat för andra gången! Idag höll Pappan henne i baljan, och Mamman assisterade! Lillan stortrivdes i baljan idag med! Innan badet blev det tagit längd och huvudomfång. 40,6cm lång och 28.9cm i huvudomfång! Hon har ökat sina portioner till 44ml x 8/dygn. Hon åt 8ml på flaska på morgonen, och 10ml på kvällen! C hade idag lämnat physalis till Mamman, i receptionen! We have such lovely friends!

 

Nu ska Pappan mysa med Mamman! :)

 

 

 

 

Lillan - världens minsta tjockis!

Publicerad 2011-09-05 23:53:22 i Allmänt,





Måndag 5/9

Idag vägde Lillan 1544g, igår glömde hon sig och bajsade precis innan vägningen, och nådde snöpligen 3 gram från födelsevikten, 1504g, så idag höll hon sig till tre minuter efter vägningen, varpå hon levererade mycket nöjt, med en slug min!

Sedan Pappan skrev sist har Lillan lämnat kuvösen för en mysig och luxuös vattensäng. Vattnet är tempererat till inställd temperatur, som sänks efterhand som Lillan visar att hon håller värmen själv.

I går tog hon sitt livs första bad, och trots att hon upptog en bråkdel av badbaljan, regerade hon som en drottning och njöt i fulla drag! Mamman agerade trygghetslina, och Pappan förevigade det hela i full HD såklart! Den trygga coola och mycket pedagogiska barnsköterskan Marianne guidade Mamman, och Pappan genom den delikata proceduren, med samma fingertoppskänsla som hon gjort hela tiden. Hon är en klippa som kommer att bli saknad när hon går i pension om ”fyra och ett halvt år”! Mamman undrade om hon följer med hem när Lillan skrivs ut från Neonatalavdelningen på Usil, men det verkar som att föräldrarna förväntas ta hand om barnet helt själva utan minsta övervaknings- och syrgasutrustning!

Pappan har funderat på hur många gånger Lillen ”dog” i smyg som nyfödd utan att Mamman eller Pappan hade en aning? Svaret som personalen gett är att de flesta nyfödda har en hel del sådant för sig men utan all övervakningsutrustning är det inget man märker av. Pappan är inte säker på att det är lugnande egentligen... :D



Idag har Lillan fått en ny V-sond, på dagen tre veckor gammal. Både hon och sonden alltså. Pappan har idag lärt sig att V:et står för ”ventrikel” som i princip betyder hålrum, i det här fallet magsäcken. Pappan visste att ventriklar fanns i hjärtat och även i hjärnan/skallen, och nu tydligen lite överallt!

Pappan har tänkt sig att det skulle vara lite svårt att föra ner en slang genom näsan ner till magsäcken, men det verkade inte det minsta svårt för Marianne. Lillan nyste lite och såg lite lätt irriterad ut, sen var det klart. Mamman intygade att det kunde vara svårare, i synnerhet på vuxna som till skillnad från Lillan anar att det ska hända något obehagligt. Att dra ut sonden gick på en sekund, och det reder ju Lillan av rätt bra själv har hon visat. Som tur är har hennes små armar inte varit långa nog för att dra ut den hela vägen. Än.

I sonden får Lillan all sin mat, tills hon är gammal nog att kunna koordinera sugning med sväljning så att maten inte hamnar i lungorna, all medicin, och alla näringstillskott. Pappan skulle tro att det viktigaste som kommer ner genom sonden förutom donerad bröstmjölk, enligt Lillan, är koffeincitratet, som i symbios med det förstnämnda skapar det som hon vant sig vid i Mammans mage, nämligen kaffe med mjölk! Doktorn har lovat att Lillan kan åtnjuta denna lyx tills hon är i vecka 34 utan att oroa läkarvetenskapen det minsta. Pappan hoppas att Lillan kan vänja sig av med denna vana innan hon skrivs ut så att Pappan slipper ha två kaffeabstinenta tjejer på morgonen samtidigt. ;) Å andra sidan, om det bara krävs en kopp kaffe med mjölk för att göra sina älsklingar nöjda så kan man ha det sämre! :)



Mamman har mått bättre och bättre i rask takt de senaste dagarna och hennes CRP har nu rasat ner till 8,8 vilket är att betrakta som i det närmaste ett normalvärde. Pappan är imponerad över hur snabbt Mamman kan återhämta sig, och ser så mycket av kampvilja och envishet i båda sina älsklingsflickor! Lillan har mycket av Mamman i sig, det är en sak som är säker! Inte bara behovet av rikliga mängder kaffe med mjölk! :)

Idag gick Mamman hela vägen från Hematologen till Nenonatalavdelningen på egna ben, med rullstolen rullande framför sig, med en burk CocaCola och en blå kofta från Region Skånes kollektion, liggande på sitsen!

Läkarronden idag gav inte så många besked som hoppats, mer än att antibiotikan glesas ut. Vi väntar fortfarande på besked om hur behandlingen av leukemin kommer att se ut. Hematologerna menade i alla fall att inget tyder på att leukemin är akut hotande de allra närmaste dagarna, eftersom Mamman mår bra, och blodvärdena är stabila. Pappan och Mamman känner nog båda att leukemin hänger över familjen som ett mörkt hotande spöke, och det är en psykisk påfrestning att tvingas skjuta på behandlingen. Samtidigt så måste bukinfektionen ges tid att ge med sig för att inte vara ett högst reellt hot. Med andra ord så känns det väldigt skönt med det låga CRP:et, och frånvaron av feber.



Pappan mår bättre än på ett tag, och det beror nog allra mest på lättnaden över att Mamman mår så mycket bättre, samtidigt som Lillan är så stabil som hon är, och hela tiden utvecklas och går upp i vikt som hon ska! Hon växer på alla håll, och personal som varit borta bara några dagar säger att hon verkligen fått mycket mer hull sedan sist de såg henne. Pappan som ser henne varje dag har svårare att se skillnaden, men gläds varje gång vågen visar på stadig viktökning! Lillan äter nu 41ml åtta gånger per dygn, plus alla tillskott som åker ner i sonden vid varje matning! Första sondmatningen, för tre veckor sedan, var om Pappan minns rätt på 3ml!

Pappan försöker att även fortsättningsvis se till att få sova så mycket som det ges möjlighet till, och det har varit främsta anledningen till att det skrivits mindre här. Det och att det var en rejäl mental påfrestning att se Mamman så sjuk som hon varit.



Mamman har fått aptiten tillbaka lite och lite för varje dag, och har fått beställa önskekost för att få i sig mer proteiner och det har gjort nytta, vilket syns i provreultaten redan.

Mamman har kunnat vara ganska mycket hos Lillan de senaste dagarna, och det har nog gjort stor skillnad för både henne och Lillan! Det har definitivt gjort stor skillnad för Pappan att se i alla fall!



Nu ska Pappan sova.

Äntligen Mammakänguru!

Publicerad 2011-09-02 22:40:26 i Allmänt,

 

 

 

Fredag 2/9

 

Mamman mår mycket bättre, och har inte längre feber! Man har avskrivit bältrosen, lunginflammationen verkar ge med sig och syrgasen behövs inte längre. Infektionen i buken verkar ha gått tillbaka ytterligare, även om dagens ultraljud sköts fram till morgondagen. Mamman är inte längre gulisolerad, men blev istället blåisolerad, eftersom hon nu är neutropen, och har 0.5 i neutrofila. (Mamman får promenera ute, och vistas utanför rummet sparsamt, när det inte är för mycket folk i rörelse) I början av nästa vecka ska man ha kommit fram till vilket behandlingsprotokoll man ska följa, efter att man nu verkar ha gett upp ”barnprotokollet. Bukinfektionen och allt som kommit efter, har ju gjort att man inte kunnat följa protokollet, utan tvingats stoppa all cytostatikabehandling tills vidare. Mer besked i början på veckan alltså.

 

Idag fick Mamman till slut besöka Lillan igen, och det blev kängurumys för hela slanten, tills Mamman började bli trött, och återvände till Hematologen för nästa antibiotikadropp. Förhoppningsvis ska det kunna upprepas imorgon igen! Pappan tyckte att det märktes tydligt att Lillan inte alls glömt bort Mamman, utan nöjt konstaterade var hon hamnat och sedan mös ner sig! På vägen tillbaka till Hematologen tog Pappan ”the scenic route” runt Blocket med Mamman i rullstolen, för att det bara kändes så skönt att få vara ute en kort stund tillsammans efter veckor av isolering inomhus!

 

Lillan har fått lite vätska i lungorna, vilket förklarar det ökande behovet av syrgas. Detta behandlar man på samma sätt som man behandlat Mamman, nämligen med vätskedrivande medicin. Lillan har kissat som bara den, i och utanför blöjorna! Nu verkar det som att hon kanske klarar sig lite bättre, och kräver mindre syrgas. Lungorna röntgades igår och man fann alltså vätskan i lungorna, men även att lungorna nu är betydligt mer mogna och knappt bär spår av RDS (Respiratory Distress Syndrome) längre.

 

Lillan fortsätter att gå upp bra i vikt och närmar sig nu födelsevikten igen, fast nu med mer vikt på bebis, och mindre på vatten! :D 1420g var vågens svar idag. Som minst har Lillan vägt knappt över 1200g! Det är ganska lite bebis det.

Doktorn tycker att hon har blivit bättre med pulsdipparna, (slutat dö hela tiden) och har dragit in halva kaffekonsumtionen för Lillan! Förhoppningsvis klarar hon abstinensen bättre än sist! ;)

 

Pappan har tagit lite bättre hand om sig själv sista dagarna, och fått sova lite mer. Kvällspromenad innan läggdags gör att det är lättare att somna. En liten andningspaus i form av en lunch på Italia med en av våra fantastiska och stöttande vänner F gjorde susen! Tack för att du fick mig bort från sjukhuset en liten liten stund! En bägare italiensk glass och en kopp Zoegas Skånerost, med två sockerbitar unnade sig Pappan, vilket smakade fantastiskt!

 

 

 

På förekommen anledning:

 

Dagarna går lätt ihop, och oron härjar i kropp och själ, vilket säkert de flesta av er själva erfarit i varierande grad. Det har varit fruktansvärt jobbigt att se sin älskade fru så sjuk som hon varit senaste veckorna, och jag vill gärna förtydliga för de som undrar, att skrivandet av denna blogg fyller minst tre funktioner: Dels att jag får skriva av mig lite, vilket är lite bearbetning av allt som händer med min familj just nu, och dels att hålla er, våra vänner och familj uppdaterade utan att jag måste lägga timmar varje dag på telefonsamtal, vilket jag bara inte har en chans att varken hinna eller orka, och sist men inte minst, att det blir något som Lillan och Lillen kan läsa när de blir större, och få en bild av vad som egentligen hände när Mamman blev sjuk och Lillan kom till världen!

 

*Jag skriver som nedvarvning innan jag somnar.

*De böcker jag hunnit läsa har jag läst när Lillan sovit och jag inte klarat av att lämna henne, för att jag bara inte kunnat förmå mig att gå därifrån.

*Jag har utforskat kulvertsystemet på Usil när jag inte kunnat sova, på grund av oro och stress.

*Den egentid jag hittills haft, har varit när jag skrivit här innan jag somnar, och när jag handlat mat, förutom gårdagens välgörande lunch!

 

Några mer klargöranden tänker jag inte göra.

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela