Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Otursdag schmotursdag!

Publicerad 2012-04-14 13:03:13 i Allmänt,

 

 

 

Fredag 13/4 2012

 

 

 

Dagen började tidigt med att Lillan ville ha mat klockan fem på morgonen, för att absolut inte somna om efter maten.

 

Ett par timmar senare hällde Lillen ut en flaska vatten i Pappans säng. Ytterligare en stund senare får han tag i Mammans kaffekopp som han tömmer i den vita blommiga soffan.

 

Efter ett par timmar av dåligt humör från föräldrarna, barnen och husets aura, väljer Pappan att stänga in sig köket genom att stänga barngrinden om sig. I ett ärende ut från köket tar Pappan ett kliv över, fastnar i Lillans babygunga och sparkar ner en tavla som åker ner på golvet.

 

Pappan öppnar grinden. Lillen kommer in i köket, och i sin kampanj för att nå maximalt dåligt humör hos föräldrarna/frustration över att föräldrarna är arga på honom över säng- och soffincidenten och därför inte vill leka med honom, biter han Pappan i ena knävecket riktigt hårt, varpå Pappan i ren reflex sparkar foten hårt i köksskåpet och får en bula på fotens ovansida och pulserande smärta. Pappan passar även på att vråla och Lillen biter igen och igen. Pappan är nu på god väg att flytta hemifrån.

 

När Lillen väl somnat på kvällen ska Pappan köra en maskin tvätt. Maskinen hänger sig tydligen på något sätt och tömmer sig inte. Pappan undrar varför luckan inte går att öppna, väntar en stund och provar igen, varpå hela tvättmaskinen tömmer sig på vatten ut över tvättstugan och Pappans fötter.

 

Pappan ska sent på kvällen ta sig en dusch. Draperiet håller tydligen inte tätt vid golvet, och en smal rännil letar sig över golvet mot golvbrunnen under badkaret, genom Pappans kläder som ligger på golvet just i rännilens väg. När Pappan duschat klart är kläderna dyngsura och även badrumsgolvet är översvämmat.

 

Ovanstående är ett litet urval av saker som fick Pappan att sammanfatta degen med ett enda ord på facebook: Skitdag.

 

 

 

 

På besök hos Farmor i skogen!

Publicerad 2012-04-02 11:24:36 i Allmänt,

 

 

 

Måndag 2/4 2012

 

Pappan och Mamman är en smula utmattade efter en veckas mycket bristfällig sömn. Lillen har en period av mycket trots, olust att äta och mardrömmar på nätterna. Klassiska symptom på en utvecklingsperiod i böckerna Pappan ibland desperat ögnar genom samtidigt som kaffet intas under tjat och skrik...

 

Trots detta bestämde familjen att det planerade besöket hos Farmor skulle genomföras i lördags! Lillen hade sett fram emot besöket, och det hade nog både Farmor och Mamman och Pappan med! Lillen var förvisso lite gnällig och stökig, men verkade ha skoj, och Lillan strålade och sken när hon såg Farmor igen! Farmor bjöd på Pappans favoriträtt sedan barnsben, nämligen kyckling, potatis och brunsås, med vinbärsgelé! Mycket gott! Lillen åt knappt något trots att han också älskar kyckling. Lillen hällde däremot lite dricka i tallriken, och gjorde en del andra små tramsigheter för att få lite lite uppmärksamhet. Pappan tyckte att Lillen fick den mesta uppmärksamheten i och för sig...

 

Lillen blev dock mycket glatt överaskad över att Farmor hade leksaker! Både fina smycken och traktorer lektes med, gärna samtidigt! :) Farmors små modellcyklar, och plaketter om att hon cyklat runt både Ringsjöarna och Vättern lockade Lillen en hel del med! Farmors skåp undersöktes med, efter ”hemligsaker”...

 

Trots detta hanns det med att prata lite med Farmor också, och även Lillan tog till orda då och då! Lillan låg länge och beskådade Farmors fina planktak! När orken tröt för Lillan sov hon gott i Farmors säng!

 

Lillan har just lärt sig att göra ett finfint pruttljud med munnen,som hon gärna demonstrerar för alla!

När hon är vaken ägnar hon sig också gärna åt att öva på att vända sig från rygg till mage, vilket hon gärna vill, men inte helt bemästrar än, till hennes ibland stora förtret!

 

På vägen hemåt efter en lång dag i skogen, somnade bägge barnen gott i bilen! När Pappan kört till Åstorp på E4:an vaknade Lillan hungrig förtvivlad och arg! Det var hon resten av vägen hem, men så fort hon lyftes ur bilen smilade hon stort! Hemma!

 

Festhelg!

Publicerad 2012-04-02 10:59:21 i Allmänt,

 

 

 

Tisdag 27/3 2012

 

Senaste veckan har varit hektisk, och helgen lite galen, med dop på lördagen och 2-årskalas på söndagen, och sisådär med sömn i veckan innan!

 

Lillans kompis från skogen utanför Höör, skulle ju döpas, och det kan man ju inte missa! Lillan vaknade i sista stund när orgelmusiken ljöd i kyrkan, och tittade intresserat upp från sin dvala!

 

Lillen hade funderat en del på vad döpas var, och följde ceremonin med stort intresse, psalmboken och programbladet likaså. När det sjöns psalmer och spelades musik var han alldeles till sig av glädje och klappade händerna och utropade: ”Mera musik!” när det tystnade! :)

 

Efteråt bjöds det på god mat och tårta, och en massa mer eller mindre trötta barn och föräldrar minglade tills batterierna tog slut ett efter ett och det blev dags att åka hem!

 

På kvällen när Lillen skulle sova var det många funderingar i det lilla huvudet, och plötsligt hördes Lillens röst i mörkret:

 

Klia! (Lillen tycker om att bli kliad på ryggen när han ska somna)

Döpa sig

Döpt färdigt – hem igen!

ALLA åka hem!

 

Mamman och Pappan fnissade för sig själva, och Lillen fortsatte att gå genom dagens händelser.

 

 

Dagen efter var det så Lillens efterlängtade kalas! Kalaset hade väl egentligen på sätt och vis börjat redan på födelsedagen på onsdagen, och söndagen var väl festligheternas klimax så att säga! Lillens förväntningar var stora, och nyfikna ögon hade noterat ballonger och ommöbleringar! Han försökte också hålla reda på alla gäster som skulle komma för att sjunga för honom!

 

När då dagen kom var han alldeles uppskruvad och Mamman och Pappan helt slut!

Lillen var mycket glad för uppmärksamheten och njöt stort av att vara i centrum, och särskilt förstås att alla sjöng ”le-må le-må” för honom! (*Ja må han leva)

 

Presenterna var många och uppskattade, och hela grejen med att ha gäster, ballonger och kalas var ett koncept som Lillen tog till sig med stor entusiasm!

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela