Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Frysta tillgångar.

Publicerad 2011-08-06 00:02:13 i Allmänt,

 

 

 

Idag har Mammans och Pappans fina vän L hälsat på, och Lillen blev jätteglad! Eller först ledsen och gnällig, men det var för att han sov när hon kom, och Lillen var trött trött när han vaknade!

 

Mamman hade en svår start på dagen då hon var fastande sedan midnatt för att kunna genomgå en ultraljudsundersökning av levern. Mamman tycker inte alls om att börja dagen utan både kaffe och frukost. Som tur var överlevde Pappan.

 

Turligt nog så gick det att få tid för undersökningen nästan direkt när vi kom dit klockan åtta på morgonen, så ”redan” vid nio kunde Mamman dricka sitt kaffe och få i sig sin frukost på avdelningen. Pappan kostade på sig en frukost han med, och Lillen kostade på sig en sen flaska välling.

 

Ganska snart fick Lillens mamma besked om att hon fick åka hem på permission igen, och då åkte vi till L:s fantastiskt snälla mamma som erbjudit sig att härbärgera matlådor i sin frys så att Pappan skulle slippa åka hela vägen hem för att hämta mat, sen när Lillasyster kommit ut från Mammans mage! Hon bjöd dessutom på jättegod fika som Lillen, Mamman och Pappan glufsade i sig av!

 

Lillen tyckte att det var ganska festligt hos L:s mamma, som hade trappor både uppåt och neråt, leksaker och fin barnstol. Hon bjöd på både banan och dricka som Lillen glatt hällde ut över sig/kastade ner på golvet på uteplatsen! Lillen tog i riktigt ordentligt inför den nya publiken!

 

När Lillens familj kom hem somnade Lillen och sov gott en bra stund, innan han blev tokhungrig och mycket besviken på livet. Det tog en stund innan Lillens Mamma och Pappa förstod varför livet var en sådan besvikelse för Lillen, och gav honom mat, men sedan blev livet trots allt bättre.

 

Lillen pratar mycket om Morfar sedan ett par dagar, och blir alltid jätteglad samtidigt, så nog har han gjort intryck på sitt barnbarn alltid! Pappan tror att det där är ganska ömsesidigt. Morfar får en särskild värme i blicken när han tittar på Lillen...

 

När kvällen kom mös Mamman, Pappan och Lillen ner sig i dubbelsängen, och tittade på en film från neonatalcentrum i Lund, som kommit med posten. Det var spännande med de små bebisarna och Lillen blev knäpptyst och bara låg och tittade! Efter en stund råkade han snöpligen somna, dock. Mamman och Pappan tyckte att det var både intressant och rätt jobbigt att titta på filmen. Inte alla barnen klarade sig. Pappan och Mamman tror verkligen att Lillasyster kommer att klara sig, och tänker göra allt de kan för att hon ska få chansen att bli lika busig och trotsig som sin storebror är.

 

Pappan tror på sin dotter. För Pappan är hon redan hans dotter och kommer alltid att vara oavsett hur hon klarar sig! Lillen är mycket bestämd över att Lillasyster finns där inne i Mammans mage, eller ibland i hennes ena bröst. Han kommer att bli en bra storebror! Mamman är fast övertygad om att Lillasyster är en tuff och envis person precis som hon själv är. Det tror Pappan med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela