Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Lillen på sommarlov!

Publicerad 2011-07-27 06:43:00 i Allmänt,

 

Idag kom Mormor och Morfar och Moster och hälsade på Mamman på sjukhuset! Lillen hade haft en rätt bra förmiddag, men dalade lite på eftermiddagen med en del humörsvängningar. Sjuksköterskor och sjukvårdsbiträden kämpade tappert för att locka fram ett leende på Lillen, med Piggelinglass, bus och egentillverkade leksaker! En sjuksköterska som heter Helene, fyllde en handske med vatten och ritade ögon, näsa och mun på den och gav till honom till exempel! :D

 

När väl Mormor och Morfar kom med Moster i sällskap, så blev det lite bättre och han berättade nöjt för Morfar att han lärt sig att säga ”bajs”. Eller snarare ”bajsch”, vilket Morfar verkade tycka vara väldigt roligt! :D

 

När de umgåtts en liten stund och mamman fått två påsar blod, så fick hon permission! Det neutrofila hade stannat vid 0.5 sedan igår, och hon mår bra, även om blodbristen gjort henne trött sista dygnet.

 

Lillen skulle få åka med Mormor och Morfar hem, för att sova över ett par dagar. Lite sommarlov på landet! Han verkade tycka att det var rätt okej att åka med dem istället för med mamma och pappa, även om de tyckte det var lite svårt att slita sig! Mamman och pappan sitter just nu och saknar Lillen hemma i sitt tomma tysta hus.

 

Mamman har annars varit hos tandläkaren för att kolla så att inget ser infekterat ut eller riskerar att bli det under den fortsatta behandlingen, och det verkade se bra ut. Igår var hon på käkröntgen inför tandläkarbesöket. Lillen fick vänta utanför med pappan eftersom man ville undvika att Lillen blev självlysande och fick svårt att somna på kvällen. Det är ju svårare att somna när det är ljust i rummet... ;)

 

På kvällen gick mamman och pappan en kvällspromenad på tu man hand, vilket kändes väldigt ovant. Promenaden sträckte sig genom majsfält, längs slingrig grusväg mellan skånelängor och förbi stora solrosfält! Mamman sade att promenaden och det faktum att hon kanske inte skulle få se allt detta fina på ett tag fick henne att inse att det verkligen var här hon ville vara! ”Vi bor på världens finaste ställe!”. Pappan tyckte det var skönt och mysigt, även om det kändes konstigt att inte ha Lillen med sig.

 

När mamman och pappan kom hem visade mamman pappan hur man ska klippa rosor, eftersom hon inte får pyssla med trädgården själv på grund av infektionsrisken. De tittade nöjt på trädgården och såg förbi allt ogräs, och njöt av att häcken börjar ta sig på baksidan.

 

När de kom in, skickade Lillens pappa upp mamman på ovanvåningen, för att kunna slå in födelsedagspresenterna han köpt under dagen! Imorgon fyller Lillens mamma nämligen 33 år!

Pappan vill gärna att hennes födelsedag inte bara ska bestå av benmärgsprovet, lumbalpuntionen, och cellgiftsbehandlingen, utan även av lite kalas med presenter! Jörg har lovat att slå in någon av behandlingarna i presentpapper! Galghumor är den bästa medicinen!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela