Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Helgpermission!

Publicerad 2011-10-23 11:37:24 i Allmänt,

 

 

 

 

Söndag 23/10

 

Nu har Lillan sovit hemma sin första natt! Efter en rejäl pärs med städning och tömning av Ronald McDonald-rummet, och alldeles för sen lunch, var det dags att gå till Lillan, för hemfärden. Personalen hade förberett en del och en del fick fixas när vi kom. Apoteket ville inte lämna ut mat och medicin som vi fått recept på, av någon oklar ”licens” som saknades och som läkemedelsverket kanske tidigast hade klar på måndag? Mamman och Pappan fattade absolut ingenting. I vilket fall så fick vi med allt som behövdes över helgen från neonatalavdelningen istället.

 

Lillen var vid det här laget toktrött och hade verkligen behövt sova på RMD, men kunde inte mitt i allt stöket. Lillan sov dock gott trots Lillens alltmer högljudda protester, och även hans vänligt menade men lite våldsamma smekningar! Alldeles bedårande var det dock när Lillen lade sin kind mot Lillans och myste! :)

 

Personalen undervisade Mamman och Pappan i övervakningsapparaten som lånades ut, mest för föräldrarnas behov än Lillans. Man hjälpte till och med att bära Lillan i Lillens ”gamla” babyskydd ut till bilen. Bilen var minst sagt fullastad, när familjen slutligen kunde köra hemåt, med veckors samlade packning och mat från bortavaron, och Lillans alla attiraljer som skänkts och lånats ut.

 

Både Mamman och Pappan upplevde en känsla av overklighet, och viss nervositet i bilen på motorvägen hemåt. Lillen var uppspelt men somnade trots allt i bilen en bit utanför Lund! Lillan och Mamman satt bak och Lillen satt framme hos Pappan! Lillen var exalterad över den nya placeringen, och av det lilla monstret som Mamman köpt på Klippans Yllefabrik på vägen hem dagen innan, som nu hänger i solskyddet över Lillen!

 

Väl hemma kändes det som ett rejält kaos med packning i halva huset, trötta och hungriga barn och utmattade föräldrar! Till slut hade alla fått mat och den mesta packningen var uppackad, och det började bli läggdags för Lillen. Lillen var nog en smula övertrött efter dagens strapatser och det tog en bra stund att somna. Lillan var vaken i tre fyra timmar i sträck, vilket nog var ett personligt rekord för henne! Allt i hennes värld ändrades i ett nafs på en gång, utom Mammans, Pappans och Lillens bekanta ansikten och röster! Inte undra på att hon var vaken och nyfiken!

 

Katterna reagerade knappt på familjens tillskott, och verkar ha blivit helt blasé på bebisar sedan Lillen kom hem första gången, då det var betydligt mer uppståndelse! Katterna var livrädda för den lilla människan, som dock växte tills sig, och nu har lärt sig att gosa med katterna så att de uppskattar det med! Lillan har nog inte riktigt upptäckt katterna än.

 

När det efter flera matningar och blöjbyten blev dags för att sova för även Mamman och Pappan, och Lillan, skulle den högljudda övervakningsapparaten ställas in och kopplas in. Gick relativt smärtfritt, men efter bara några timmar stängdes den av, eftersom Pappan tyckte det blev för krångligt att trösta Lillan när hon vaknade av hunger eller magknip under natten, när hon var fäst vid sladd och apparat! Hon vart dock mycket stabil och låg på 100% saturation och 145 i puls i flera timmar, så det kändes tryggt att koppla bort övervakningen. Pappan flyttade barnvagnsinsatsen nära sin sida av sängen så att Lillans andetag hördes tryggt. Lillan sov lite oroligt, antagligen för att allt var nytt och lite läskigt, och för att magen trilskades och hon klämde och knep hela natten utan att hon fick ut nåt. Pappan ska ringa neonatalavdelningen idag och fråga om råd. Kanske ska hon ha lite laktulos i maten?

 

Just nu sover Lillan i barnvagnsinsatsen vid Pappans fötter i köket, medan Mamman och Lillen sover i sovrummet. Tvättmaskinen, torktumlaren, och diskmaskinen, går för fullt, och Pappan börjar bli en smula trött! Söndagen började med att Lillan väckte Pappan, och ville ha mat, så att Lillen vaknade och väckte Mamman. När Lillen väl vaknat kan man glömma att få sova mer, så Pappan gick upp för att göra mat till både Lillen och Lillan, medan Mamman fick sova en stund till. När Lillen ätit sin gröt och Pappan skulle ge Lillan mat hade hon somnat om. Pappan gjorde en kopp te och försökte att inte somna med pannan på köksbordet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela