Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Omtumlande dygn...

Publicerad 2011-10-21 11:04:44 i Allmänt,

 

 

 

Torsdag 20/10

 

 

Idag har Pappans och Mammans fina vän L och hennes lilla T hälsat på! L hade vägarna förbi och då kändes det som en finfin idé att ses på fika! L hade dessutom fikan med sig, tillsammans med två sorters hemlagad marmelad! Mamman var lyrisk över den exklusiva och enda burken med physalismarmelad, och Pappan njöt stort av den fantastiska hemgjorda jordgubbsmarmeladen! Ännu finare var det att för en liten stund få kramas med T! Vilken ära! :)

 

Lite senare hade Mamman och Pappan flera samtal med läkaren och sjuksköterskorna om Lillans närmaste framtid. Först och främst diskuterades HLR-utbildning och rutiner för bebisar, vilket kändes som en bra idé med tanke på Lillans reaktion på virusinfektionen hon håller på att hämta sig från! Det diskuterades även larm och övervakningsutrustning som kunde lånas med vid permission över natten med Lillan, för att Lillans mamma och framförallt pappa ska kunna sova tryggt på nätterna! Läkaren menade att så fort Mamman och Pappan känner sig redo, så kan Lillan gå på permission!

 

Pappan och Mamman tyckte att det kändes rätt bra så långt, och började planera och se fram emot helgen med Lillan på RMD, och dessutom att Lillen skulle komma hit från Mormor och Morfar!

 

Ett par timmar senare blev det ett nytt läkarsamtal. Provsvar hade då kommit som påvisade att Lillan fått en multiresistent bakterie, som antibiotikan inte tog på. Troligen är det till och med så att den fått fäste just för att antibiotikan slagit ut alla andra bakterier. Lillan är inte sjuk av bakterien, men det gör att inga andra barn kan läggas i samma sal som henne, att hon inte får vara på RMD, och att Mamman och Pappan inte får använda neos dagrum.

 

Stämningen på Lillans sal var tryckt och personalen såg jättebedrövade ut. Mamman och Pappan begrundade den nya informationen, och suckade frustrerat både en och flera gånger. Barnvagnspromenader gick bra. Att vara hemma i huset gick bra. Att mysa på Lillans sal gick bra. Vad göra? Bakterien försvinner av sig själv, och för att påskynda det avbryts antibiotikakuren. Det sades även att den brukar försvinna när man lämnar sjukhusmiljön.

 

Efter att ha funderat en stund bestämdes det i samråd med läkare och sjuksköterskor att Lillan skulle prova på hempermission över helgen, och att kontakt hålls med avdelningen vid behov, och att Lillan kommer tillbaka på måndag för vägning, och allmän kontroll, och om det känns bra så skrivs hon ut, och kan åka hem! Allt verkar komma väldigt plötsligt och utan förvarning tycker Pappan och Mamman. Det tycks vara helt omöjligt att planera saker ens några dagar fram i tiden, utan att något nytt dyker upp. Jobbigt och stressande, men samtidigt är det fantastiskt att det hela familjen längtat efter nu verkar hända! Komma hem till huset, katterna och vardagen!

 

Planen är nu att Lillan ska vaccineras under fredagen, och sova på neo tills på lördag, med övervakning, för att ha koll på eventuella reaktioner på vaccinet, som i så fall kommer inom 24 timmar, och brukar vara i form av feber.

 

På fredagen ska även Pappan och Mamman köra till Mormor och Morfar för att hämta hem Lillen, för att sedan åka hem och sova hemma tills det är dags att hämta hem Lillan på lördagen.

 

Mycket ska förberedas och fixas på kort tid inför hemkomsten, så Pappan och Mamman ber om förståelse för att lugn och ro i helgen är nödvändigt för att ha en chans att få saker att fungera för både Lillen och Lillan på bästa sätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela