Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Uppdateringar!

Publicerad 2011-09-13 22:42:08 i Allmänt,

 

 

 

Tisdag 13/9

 

Pappan inser att det är jättelängesedan ni blev uppdaterade här! Anledningarna är flera, där en av dem är att Mamman haft permission och bott med Pappan på det lilla dubbelrummet här på patienthotellet, och vi har unnat oss lite tid för varandra i lugn och ro, och varit så mycket vi orkat hos Lillan!

 

Både Mamman och Pappan väntar fortfarande otåligt på besked om vad som ska hända med Mammans behandling. Benmärgsprov togs i fredags och svaret inväntas. Ett preliminärt provsvar kunde inte påvisa några cancerceller, vilket förstås är skönt, men ändå är det jobbigt att dröja med den fortsatta behandlingen, inte minst psykiskt.

 

Lillan har mått bra och utvecklas fint. Hon har för några dagar sedan börjat äta en del av sin mat på flaska! Pappans och Mammans fina duktiga flicka!

 

Onsdagen den 7/9 blev Lillan ögonundersökt, och det visade inget onormalt, så nästa undersökning blir 14 dagar senare! Under de senaste dygnen började Pappan och Mamman notera att Lillan var tröttare än vanligt, och behövde mycket syrgas plötsligt. Pappan misstänkte att hon kanske fått vätska på lungorna igen, och Torsdag den 8/9, lungröntgades hon igen. Svaret visade inget tydligt, men doktorn höll med om att det verkade som att hon samlade på sig vätska, både för att hon fått ökat behov av syrgas, och det faktum att hon ökat alldeles för snabbt i vikt de senaste dygnen! Hon fick därför Impugan (vätskedrivande) som hon sedan dess får fortlöpande.

 

På onsdagen hälsade Lillen på och det blev en heldag med honom! Han fick titta på uppvisning som brandkåren hade på BUS (Barn och UngdomsSjukhuset), leka på BUS lekterapi, och kramas med mamma och pappa! Han hälsade på Lillan med, men hon var tråkig och sov bara tyckte han!

 

På torsdagen hann Mamman och Pappan få besök av T, som var nere från Stockholm för att hålla seminarium på Universitetet.

 

Fredagen den 9/9 Lillan mår redan mycket bättre och nu har hon börjat kissa ut sin ”övervikt”! Syrgasbehovet minskar redan och hon är piggare! Lillan vägde idag 1676g. Mamman och Pappan träffade T igen, innan han åter vände hemåt till S och deras dotter M! Hans besök var ett välkommet avbrott från alla jobbiga tankar som far genom våra huvuden nu för tiden... Tack!

 

Lördag 10/9 Idag kissade Lillan ner hela sin säng, vilket ledde till att den fick bytas ut! Man passade då på att se om hon möjligen kunde klara sig utan värmemadrassen, och det har hon gjort galant sedan dess! Hon håller temperaturen jättefint alldeles själv redan! Hon behövde däremot ha kläder på sig! Moster K:s fina Little Bee-outfit passade precis! Fina kläder med anpassade små hål för elektrodsladdarna till övervakningen, i storlek 32! På kvällen provade Mamman att mata Lillan med flaska för första gången! Lillan var intresserad men för trött och somnade! Idag vägde hon 1690g.

 

Söndag 11/9 Idag åt Lillan 20ml på flaska i Pappans knä! Jättemysigt! Hon var utan cpap mellan 06.30 – 15.15, och mellan 17 – 22! Lillan provade idag Polarn och Pyret-kläderna som Mamman köpt, i storlek 40, som fick rullas upp en del, men såg jättefint ut på henne!

 

Måndag 12/9 Idag äter Lillan 10ml på flaska på morgonen med Pappan, 20 ml med Mamman vid lunch, och 8ml till på kvällen med Mamman! Lillan är ur cpap mellan 8.45 – 15.30, och mellan 19.15 – 20.45! Idag väger hon 1712g. Idag kom C cyklande med matlådor till Mamman och Pappan! Thank you so much! :)

 

Tisdag 13/9 Idag har Lillan badat för andra gången! Idag höll Pappan henne i baljan, och Mamman assisterade! Lillan stortrivdes i baljan idag med! Innan badet blev det tagit längd och huvudomfång. 40,6cm lång och 28.9cm i huvudomfång! Hon har ökat sina portioner till 44ml x 8/dygn. Hon åt 8ml på flaska på morgonen, och 10ml på kvällen! C hade idag lämnat physalis till Mamman, i receptionen! We have such lovely friends!

 

Nu ska Pappan mysa med Mamman! :)

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela