Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Festhelg!

Publicerad 2012-04-02 10:59:21 i Allmänt,

 

 

 

Tisdag 27/3 2012

 

Senaste veckan har varit hektisk, och helgen lite galen, med dop på lördagen och 2-årskalas på söndagen, och sisådär med sömn i veckan innan!

 

Lillans kompis från skogen utanför Höör, skulle ju döpas, och det kan man ju inte missa! Lillan vaknade i sista stund när orgelmusiken ljöd i kyrkan, och tittade intresserat upp från sin dvala!

 

Lillen hade funderat en del på vad döpas var, och följde ceremonin med stort intresse, psalmboken och programbladet likaså. När det sjöns psalmer och spelades musik var han alldeles till sig av glädje och klappade händerna och utropade: ”Mera musik!” när det tystnade! :)

 

Efteråt bjöds det på god mat och tårta, och en massa mer eller mindre trötta barn och föräldrar minglade tills batterierna tog slut ett efter ett och det blev dags att åka hem!

 

På kvällen när Lillen skulle sova var det många funderingar i det lilla huvudet, och plötsligt hördes Lillens röst i mörkret:

 

Klia! (Lillen tycker om att bli kliad på ryggen när han ska somna)

Döpa sig

Döpt färdigt – hem igen!

ALLA åka hem!

 

Mamman och Pappan fnissade för sig själva, och Lillen fortsatte att gå genom dagens händelser.

 

 

Dagen efter var det så Lillens efterlängtade kalas! Kalaset hade väl egentligen på sätt och vis börjat redan på födelsedagen på onsdagen, och söndagen var väl festligheternas klimax så att säga! Lillens förväntningar var stora, och nyfikna ögon hade noterat ballonger och ommöbleringar! Han försökte också hålla reda på alla gäster som skulle komma för att sjunga för honom!

 

När då dagen kom var han alldeles uppskruvad och Mamman och Pappan helt slut!

Lillen var mycket glad för uppmärksamheten och njöt stort av att vara i centrum, och särskilt förstås att alla sjöng ”le-må le-må” för honom! (*Ja må han leva)

 

Presenterna var många och uppskattade, och hela grejen med att ha gäster, ballonger och kalas var ett koncept som Lillen tog till sig med stor entusiasm!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela