Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Otursdag schmotursdag!

Publicerad 2012-04-14 13:03:13 i Allmänt,

 

 

 

Fredag 13/4 2012

 

 

 

Dagen började tidigt med att Lillan ville ha mat klockan fem på morgonen, för att absolut inte somna om efter maten.

 

Ett par timmar senare hällde Lillen ut en flaska vatten i Pappans säng. Ytterligare en stund senare får han tag i Mammans kaffekopp som han tömmer i den vita blommiga soffan.

 

Efter ett par timmar av dåligt humör från föräldrarna, barnen och husets aura, väljer Pappan att stänga in sig köket genom att stänga barngrinden om sig. I ett ärende ut från köket tar Pappan ett kliv över, fastnar i Lillans babygunga och sparkar ner en tavla som åker ner på golvet.

 

Pappan öppnar grinden. Lillen kommer in i köket, och i sin kampanj för att nå maximalt dåligt humör hos föräldrarna/frustration över att föräldrarna är arga på honom över säng- och soffincidenten och därför inte vill leka med honom, biter han Pappan i ena knävecket riktigt hårt, varpå Pappan i ren reflex sparkar foten hårt i köksskåpet och får en bula på fotens ovansida och pulserande smärta. Pappan passar även på att vråla och Lillen biter igen och igen. Pappan är nu på god väg att flytta hemifrån.

 

När Lillen väl somnat på kvällen ska Pappan köra en maskin tvätt. Maskinen hänger sig tydligen på något sätt och tömmer sig inte. Pappan undrar varför luckan inte går att öppna, väntar en stund och provar igen, varpå hela tvättmaskinen tömmer sig på vatten ut över tvättstugan och Pappans fötter.

 

Pappan ska sent på kvällen ta sig en dusch. Draperiet håller tydligen inte tätt vid golvet, och en smal rännil letar sig över golvet mot golvbrunnen under badkaret, genom Pappans kläder som ligger på golvet just i rännilens väg. När Pappan duschat klart är kläderna dyngsura och även badrumsgolvet är översvämmat.

 

Ovanstående är ett litet urval av saker som fick Pappan att sammanfatta degen med ett enda ord på facebook: Skitdag.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela