Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Gräsänklingar!

Publicerad 2012-01-06 00:38:46 i Allmänt,

 

 

Torsdag 5/1 2012

 

 

Nu har Mamman äntligen påbörjat nästa del i sin behandling, och därmed blev Pappan gräsänkling i fem dagar. Lillen och Lillan har tagit det hela ganska bra än så länge, och det är väldigt skönt! Det känns som att vi verkligen kommer att klara det här! Självklart har oron legat där under ytan, för hur det skulle gå att hålla ihop familjen under behandlingarna, och även om man vill vara positiv så vet man ju inte förrän man är där.

 

Pappan känner att saker verkligen kommer att gå bra. Lillan utvecklas jättebra, och är till och med tidig för sin ålder om man räknar så kallad korrigerad ålder. Hon är frisk och nyfiken och väldigt intresserad av allt och alla runt henne!

 

Lillen verkar klara att sova i egen säng riktigt bra, och Pappan tycker sig se hur hela familjen redan börjar få mer ork och hur Lillen är gladare, kramigare och lite mindre trotsig, troligen för att han sover bättre. Mamman och Pappan är mindre trötta, och har lite bättre ork att hantera saker eftersom vi med får sova bättre!

 

Det är väldigt skönt att ha lyckats med det här lagom tills att nästa behandling startade, och det är bra för självkänslan att känna att det faktiskt går riktigt bra att ta hand om barnen även på egen hand! Varje dag åker hela gräsänklingsfamiljen till sjukhuset i Lund för att hälsa på Mamman, och det tror Pappan är väldigt bra för särskilt Lillen, som då förhoppningsvis får en logik i var Mamman är och varför. Hemma pratar Lillen med Mamman på skype och i telefon, och han tittar sin pappa i ögonen och förklarar att mamma ”komme hem jen”. Pappan kramar om sin fina duktiga Lillen och svarar att ”Ja, mamma kommer hem igen!”

 

Lillan tittade nyfiket runt överallt på det nya stället i världen som hon upptäckte idag, som utgjordes av den alldeles nyrenoverade avdelningen som öppnats för bara några dagar sedan!

Mamman har fått enkelrum, med egen tv och dvd, eget badrum, och ny utsikt!

 

Lillen charmade de två ”tanterna” i 20-25-årsåldern som serverade maten i matsalen, och fick glass! Han lade även huvudet på sned och smilade upp sig åt en cancersjuk ung kvinna som satt med sin syster och åt bredvid. Pappan är stolt över sin lilla ibland överintensiva men glädjespridande solstråle!

 

Saker kommer att ordna sig. Pappan har bestämt att framtiden är ljus, och att detta året kommer att bli ett bra år, även om det blir motgångar! Mamman kommer att bli frisk och är redan nu i full remission. Behandlingen fungerar och det gör att det är lättare att känna tillförsikt inför framtiden!

 

När gräsänklingsfamiljen kom hem igen blev det kvällsmat, och sedan godnattmys i sovrummet med välling till både Lillan och Lillen, och nattvisor sjungna i mörkret samtidigt som ena katten attackgosade och lekte med Pappan! Så kallad kvalitetstid! Båda barnen somnade sedan gott mätta och nöjda tillsammans i varsin säng i sovrummet, medan Pappan fixade med tvätten, maten, och pratade lite med Mamman i telefon.

 

Nu börjar huvudet kännas tungt och trögt, och sängen lockar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela