Pappans tankar

Jag bloggar om livet, vilket gör att det ibland är rolig läsning, ibland deprimerande, ibland provocerande, ibland uppgivet, som livet är. Åtminstone mitt! Jag är en känslostark människa, och har lärt mig att uppskatta och värdera förmågan att känna - starkt. Att kunna känna starkt är ju även att kunna känna enorm kärlek, och tacksamhet.

Lillen demolerar sjukhuset!

Publicerad 2012-01-18 08:36:33 i Allmänt,

 

 

 

Tisdag 17/1 2012

 

 

Pappan, Lillen och Lillan, följde idag med Mamman till sjukhuset för andra dagen på raken. Igår behövdes det påfyllning av trombocyter, då Mammans nästan var helt slut. Lillen fick veta att doktorn skulle laga Mammans näsa så att den skulle sluta blöda. Mamman och Pappan försöker vara så raka och ärliga det går, men ändå begripliga, för att Lillen ska ha en chans att förstå varför Mamman åker till sjukhuset hela tiden.

 

Idag kom provsvaren på Mammans blodprov, och det blev till att åka till Lund, för inläggning. Mammans crp hade börjat stiga, och idag var det ännu högre, så Mamman har någon infektion i kroppen. Ännu vet man inte vad det handlar om, men antibiotika har satts in, och imorgon ska det utredas mer. Mamman har mått jättedåligt av cellgifterna den här gången, men paradoxalt nog mådde Hon mycket bättre i morse, när Hon vaknade. Lillen, Lillan och Pappan stannade kvar i flera timmar för att få veta om Mamman kanske kunde få åka med hem, men när det till slut visade sig att crp hade gått upp ännu mer så fick det bli bilen hem utan Mamman.

 

Lillen var jättetrött och fick trösta sig med välling och Mullvaden på tv när hemresan var över. Lillen tyckte åtminstone det var skoj att återse Stina, sjuksköterskan han lärt känna i somras då Mamman blev sjuk. Han hann med att kalla henne och de andra i personalen för tanter och farbröder, sätta igång akutlarmet i dagrummet två gånger, och välta en tom droppställning med ett brak i golvet innan det var dags att åka hem! I pausen då Pappan och Lillen gick för att fylla på parkeringsautomaten, hann Lillen med att slänga sig på golvet på både pressbyrån, och i hisshallen. Han var åtminstone glad, och deklarerade att han somnat.

 

Väl hemma, mätt och tröstad började han återta omvårdnaden av sina bebisdockor, som behöver nya blöjor då och då, och aktiveras med lekar, och även har börjat slåss och trotsa! Idag tog till exempel en av dockorna sönder en sänglampa, när den slogs! ”Fyyyyy!” tillrättavisade Lillen och pekade förklarande på dockan när Mamman och Pappan undrade vad som hände! ”Docka slåss!”

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pappan

Pappan är en pappa som inte alltid räcker till, men som försöker ändå. Pappan är en pappa som försöker vara en lika bra pappa som den pappa han själv haft ynnesten att få ha.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela